Избавление посла Господ

from by nun Serafima

/

about

Причастен за Рождество Христово.

lyrics

"Избавление посла Господ людем Своим."
Избавление изпрати Господ на своите люде чрез Своя Единороден Син, Който се роди от Дева и стана Човек, та да може тези, които Го приемат, да станат синове Божии.
Бог снижи Себе Си, приемайки немощта на човешката ни природа. Страда и прие кръстна смърт, за да възкръсне в третия ден и да отвори пътя на душите към небесното Царство на Любовта. Светите слова ни откриват, че който се кръсти в името на Отца, Сина и св. Дух, се ражда в Бога.Но и Бог се ражда в яслите на онова сърце, което отглежда в себе си Любовта Христова - идва Господ и Си прави жилище в него.
Боже, дай ни сили да стигнем до " възрастта на мъж съвършен", който обича не по прищявките на сърцето си, а по завета на Спасителя: "Това е Моята заповед, да се любите един друг, както Аз ви възлюбих." А Ти, Господи, ни възлюби въпреки всичко и кой може като Теб?!
Ние си го пожелаваме, трудим се, насилваме да влезем в Царството небесно, но само Твоята благодат, Боже, дава в нас плодове и живот. Каниш ни да приемем Светите Дарове - Твоето Тяло и Твоята Кръв за вечен живот. Ето, идваме - събрани от улиците и пущинаците на човешките наши недъзи и немощи.Спасителю, изцери и спаси ни по силата на Твоята Любов!
Честито Рождество Христово, приятели!
БОГ СЕ РОДИ!
За много и благословени години!

credits

from Причастни песнопения, released September 26, 2014

tags

license

all rights reserved

about

nun Serafima Sofia, Bulgaria

Монахиня Серафима от Драгалевски манастир "Успение Богородично" - гр. София, България.

contact / help

Contact nun Serafima

Streaming and
Download help