about

nun Serafima Sofia, Bulgaria

Монахиня Серафима от Драгалевски манастир "Успение Богородично" - гр. София, България.

contact / help

Contact nun Serafima

Streaming and
Download help

Track Name: Избавление посла Господ
"Избавление посла Господ людем Своим."
Избавление изпрати Господ на своите люде чрез Своя Единороден Син, Който се роди от Дева и стана Човек, та да може тези, които Го приемат, да станат синове Божии.
Бог снижи Себе Си, приемайки немощта на човешката ни природа. Страда и прие кръстна смърт, за да възкръсне в третия ден и да отвори пътя на душите към небесното Царство на Любовта. Светите слова ни откриват, че който се кръсти в името на Отца, Сина и св. Дух, се ражда в Бога.Но и Бог се ражда в яслите на онова сърце, което отглежда в себе си Любовта Христова - идва Господ и Си прави жилище в него.
Боже, дай ни сили да стигнем до " възрастта на мъж съвършен", който обича не по прищявките на сърцето си, а по завета на Спасителя: "Това е Моята заповед, да се любите един друг, както Аз ви възлюбих." А Ти, Господи, ни възлюби въпреки всичко и кой може като Теб?!
Ние си го пожелаваме, трудим се, насилваме да влезем в Царството небесно, но само Твоята благодат, Боже, дава в нас плодове и живот. Каниш ни да приемем Светите Дарове - Твоето Тяло и Твоята Кръв за вечен живот. Ето, идваме - събрани от улиците и пущинаците на човешките наши недъзи и немощи.Спасителю, изцери и спаси ни по силата на Твоята Любов!
Честито Рождество Христово, приятели!
БОГ СЕ РОДИ!
За много и благословени години!
Track Name: Яви се благодат Божия
"Яви се благодат Божия, спасителна за всички човеци!" Отец свидетелствува за Своя Син и Дух Божи като гълъб слиза от небесата. Вълнуват се водите, осветени от кръстения в тях Пречист Спасител. Възкликват и душите ни, умити от Бога в деня на нашето кръщение. Отче, Сине и Душе Светий,Троице Пресвета, слава на Теб!
Track Name: Дух Твой благий
Дух Твой благий наставит мя на землю праву.
Track Name: Господи, во свете лица Твоего
Господи, во свете лица Твоего пойдем и о имени Твоем возрадуемся во веки! Аллилуйя!
Track Name: Хвалите Господа с небес
Хвалите Господа с небес! Алилуйя! - Хвалета Господа от небето! Алилуйя!
Track Name: Яви ни светлината на Лицето Си, Господи!
Църковнославянски текст: "Знаменася на нас свет лица твоего, Господи! Аллилуйя!"
В превод на български език: " Яви ни светлината на Лицето Си, Господи! Аллилуйя!"